Hosting kelime kavramı olarak bizlere çok yabancı gelsede günümüzde sürekli duyduğumuz kelimler arasında yer almaktadır. Sürekli gelişen teknoloji ile artık dijital dünya'da bir çok şirket, kurum, kişiler bu alanda yer almak istiyor. Kendinize ait bir web sitesi kurmak istiyorsanız önce bir domain (alan adı) almalısınız daha sonra hazırlanmış olan yada hazırlanacak olan web sitenizin dosyalarının (html, php, asp, fotoğraf dosyaları vs…) çalışacaği bir alan ( disk alanı ) olması gerekir ki hazırlanan web sitesini hosting alanına yüklemelisiniz. Böylece sitenizi ziyaret etmek isteyen kullanıcılar browserların da (internet tarayıcılarında örn.:internet explorer, firefox, netscape, google chrome gibi) sizin domain adresinizi yazdıklarında internet sitenizi görüntüleyebilirler.
Hosting hizmeti veren sunucular internet alt yapısı çok hızlı bir internete bağlı olan iyi bir bilgisayardan farklı birşey değildir. Aynı anda belki yüzlerce web sitesini yayınlayabilmesini en önemlisi kesintisiz çalışacağını düşünürsek elbette donanımının ona göre configre edilmiş olmasıdır. ve daha da önemlisi çok hızlı bir bağlantı hızı ve yüksek bant genişliğine sahiptir.
Kısaca web sitenize ait dosyaları saklayan ve internet kullanıcılarının erişimine sunan bu bilgisayarlara web sunucusu (web server), bu veri saklama ve yayınlama işlemine de web hostingdenir.
Günümüzde bir çok firma kurumsal olarak hosting hizmeti vermektedir. Örneğin google arama motorunu il bazında aramalarda Ankara hosting, seo hosting, wordpress hosting vs gibi bir çok aramalar yapılmaktadır. Hosting sektöründe 2 taban vardır Linux işletim sistemi ve Windows işletim sistemi buarada linux işletim sistemi php ve html kodlama yapısına izin verirken, Windows serverlar DotNet, yani aspnet ,asp, php gibi bütün kodlama dillerini kendi bünyesinde çalıştırabilmektedir.